1. Din vision om att bygga nytt hus

Det första steget mot att bygga nytt hus är din vision. Vi börjar med storlek på huset, vilken fasad du tänker dig, var du vill bygga, hur du vill bo i ditt hus och hur det kan utvecklas. Oavsett om du har en klar bild över hur du vill att ditt nya hus ska se ut, eller om du inte har någon aning, guidar vi dig genom olika idéer fram till en plan. Din husbudget ligger som en viktig grund för planeringen.

2. Fri arkitektrådgivning

Vår standard är ett vitt papper och varje kund får en egen arkitektritning. Utifrån din husdröm, budget och behov tar våra erfarna arkitekter fram en unik arkitektritning till dig och din tomt, som sedan utvecklas tillsammans med dig. Ritningen levereras tillsammans med en offert på ditt nya hus. Det kostar inget och du binder dig inte till något. Om du tycker att det ser bra ut träffas vi och går tillsammans igenom alla detaljer och materialval.

3. Träffa banken

När ni har godkänt arkitektritningen och offerten och om ni behöver lån tilll att bygga nytt hus, är det dags att träffa banken. Till banken behöver du då ha med dig en kostnadskalkyl, som du får av oss. Beroende på om du har en tomt sedan tidigare eller ej, kommer banken även vilja ha information om den för att beräkna husets värdering. Om banken godkänner din förfrågan om lån kommer du först få ett byggnadslån för att bygga nytt hus. Detta ska täcka själva byggnationen av huset. När huset sedan är färdigbyggt hjälper banken dig att lägga om lånet till ett eller flera bolån.

4. Bygglovsansökan

För att få lov att bygga nytt hus behöver du ansöka om bygglov hos din kommun. Bygglovsansökan består vanligtvis av en blankett tillsammans med hus- och tomtritningar. Sedan är det upp till kommunen att godkänna ditt bygglov. När bygglovet sedan är beviljat är det dags för ditt nya hus att byggas.

5. Ditt nya hus börjar byggas

När ditt bygglov är godkänt är det dags för ditt nya hus att börja byggas. Alla ytterväggar med dörrar och fönster byggs i vår husfabrik. De levereras sedan till din tomt och sätts ihop. Monteringen tar ca 2-5 arbetsdagar beroende av hustyp. Därefter sker en besiktning och beroende på om du sedan själv bygger klart huset eller har underentreprenörer, tar de här över.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss inom kort.

    Ditt namn

    Din e-postadress

    Meddelande

    Jag godkänner att Allmogehus sparar mina uppgifter enligt deras integritetspolicy.