Inte vilken hustillverkare som helst

I över 25 år har vi byggt hus. Alla år som hustillverkare har gjort att vi idag förstår hur ett hus fungerar och hur det byggs på bästa sätt. Många hustillverkare idag är bundna till standarder och underleverantörer, där det kan bli dyrt att välja utanför. Det är inte vi. Det gör att du kan välja precis det du vill och få det exakt som du vill ha det.

Utvecklingen för Allmogehus som hustillverkare

1994 startade vännerna Ove Gustafsson, Claes Olsson och Willy Pettersson tillsammans Allmogehus. De ville kombinera full flexibilitet med högsta hantverkskvalitet, paketerat till ett bra pris.

Hustillverkare_borrmaskin

En hustillverkare med egen husfabrik

Vår alldeles egna husfabrik ligger i Uddevalla, några mil norr om Göteborg. Här bygger våra snickare väggar till blivande hus. En stor fördel med att bygga en så stor del av huset inomhus i vår husfabrik, är att det byggs i torra och säkra förhållanden. En till fördel är hur snabbt det sedan går att bygga ihop huset på din tomt.

Är Allmogehus rätt hustillverkare för dig?

✅ Du vill ha full flexibilitet att kunna få det precis som du vill ha det

✅ Du vill själv bygga eller projektera delar av byggnationen, eller med hjälp av underentreprenörer

✅ Du vet hur viktigt det är huset byggs i högsta kvalitet från grunden

✅ Du värdesätter ett konkurrenskraftigt pris

Vanliga frågor och svar

Sutteränghus

Ett sutteränghus, även kallat sluttningshus, är ett hus skapat för en kuperad terräng där det finns nivåskillnader. Huset anpassas till din tomt, för att passa markens lutning och utformning. Exempel på sutterängshus / sluttningshus är Allmogehus arkitektritade sluttningshus Sigrid, Ingela och Ursula.

När startades Svenska Allmogehus?

Företaget grundades 1994 av Ove Gustafsson, Claes Olsson och Willy Pettersson. Samtliga är fortfarande verksamma i företaget.

Var ligger fabrik och huvudkontor?

Fabriken och huvudkontoret är belägna i Uddevalla. Våra hus byggs över hela Sverige.

Levererar Allmogehus endast till kunder på Västkusten och i Stockholm?

Nej, våra hus levereras över hela Sverige. Från norr till söder.

Bygger ni endast hus i allmogestil?

Grundidén är att bygga stabila hus med trästomme i allmogestil. Allmogeföremål var tillverkade i hög kvalitet, av trä och gediget hantverk. För oss är allmoge just det. Det är inte en designstil, utan en livsstil. Varje hus vi bygger sedan 1994 är unika och i högsta kvalitet, oavsett stil. Ett hus från Svenska Allmogehus består alltid av gediget hantverk!

Varför finns det färdiga husserier när Allmogehus arkitektritar så gott som alla hus som levereras?

Dessa husserier är framtagna i syfte att verka som idébank, samtidigt som deras variationsrika och fantasifulla arkitektur avslöjar att vem som helst kan vända sig till oss, oavsett storlek på plånbok och önskemål på boende. Vi har kapacitet att tillgodose de allra flestas behov.

Vad gör jag om jag inte hittar ett hus bland era husserier som passar mina behov och önskemål!

Allmogehus är en av marknadens absolut mest flexibla husleverantörer. Tillsammans med vår arkitekt går vi igenom dina önskemål för ditt framtida boende och formar ditt drömhus exakt efter dina behov.

Jag vill bygga huset själv, är det möjligt?

Ja. Du som byggherre bestämmer själv omfattningen på entreprenaden. Vi kan även leverera huset i lösvirke.

Hur lång leveranstid har ni på era hus?

Från det datum då bygglovet godkänts och avrop upprättats, dröjer det inte länge förrän den första beställningen till våra underleverantörer görs och den första spiken slås i. Vi levererar stommen till byggplatsen efter 8 till 12 veckor, beroende på produktionstrycket i fabriken.

Har ni någon katalog man kan beställa?

Då vi skräddarsyr alla hus till våra kunder har vi ingen huskatalog. Du skulle kunna få ett ritpapper och penna eller en bunt inspiration.

Jag är intresserad av att få en kostnadsfri offert av er. Är det möjligt?

Ja. Har du funnit ett hus bland våra serier har du en offert inom 3-5 arbetsdagar från det att du framfört ditt önskemål till oss. Om du däremot har en egen skiss eller ritning på ditt hus du vill bygga, så erbjuder vi dessutom kostnadsfri arkitektrådgivning. Därefter erhåller du, tillsammans med vår offert, en fasadritning samt en planritning på ditt hus som vår arkitekt ritat upp efter dina önskemål.

Vad finns det egentligen för begränsningar när jag vill bygga mitt hus?

Köper du ett hus oss på Allmogehus, så finns det i stort sett bara tre begränsningar: fantasi, ekonomi samt byggregler och lagar.

Vad ingår i Allmogehus leveransbeskrivning?

 • Material enligt nedanstående beskrivning ingår enligt ritning i erforderlig mängd
 • Ytterväggar i storblock med grundmålad och mellanmålad lockpanel, 240 mm isolering, 11 mm OSB-skivor samt invändig 13 mm gips.
 • Ytterpanel kapas i underkant med droppnäsa. Kapsnitt grundmålas för hand.
 • Yttertak med ytbehandlade betongtakpannor från Benders, 500 mm lösull (plana tak), 400 mm lösull (snedtak), samt underlagstak av råspont och godkänd underlagspapp. Inblåsning av lösull ingår.
 • Innertak av obehandlad 13 mm gips.
 • Listverk av allmoge obehandlad furu.
 • Innerväggar med 11 mm OSB-skivor och 13 mm gips till båda. Isolering ingår till alla väggar.
 • Verandor och balkonger ingår där ritning så visar.
 • Vindskivebeslag, takfotsplåt, ränndalsplåtar av Plåtisol.
 • Fönster och fönsterdörrar från Tanumsfönster vitmålade med treglas. Energiruta in- och utvändigt som ger ett u-värde för hela konstruktionen på 0,8 på fasta fönster samt 0,9 på öppningsbara.
 • Spröjs ingår enligt ritning.
 • Ytterdörrar Vega från BorDörren komplett med cylinderlås och trycken.
 • Spegelinnerdörrar och karmar vitmålade, trösklar av ek samt trycken.
 • Våningstrappa, handledare och spaljeér med steg av oljad ek och övriga detaljer vitmålade.
 • Kökssnickerier och garderober med vita luckor från HTH.
 • Rostfria vitvaror från Bosch bestående av Keramikhäll, varmluftsugn, micro, utdragbar spisfläkt, kyl-sval, frysskåp, diskmaskin.
 • Tvättmaskin och torktumlare i vitt utförande.
 • Till hus upp till 150 kvm boyta ingår frånluftsvärmepump Nibe Fighter 750P komplett med ventilationsmaterial och injustering.
 • Till hus större än 150 kvm boyta ingår bergvärmepump Nibe Fighter 1245, återvinningsaggregat FLM komplett med ventilationsmaterial och injustering
 • Till samtliga inredda våningsplan ingår golvvärmematerial för vattenburet värmesystem. Separata styrningar för varje bostadsrum.
 • 14 mm Ekparkett komplett med Tarkoflex till alla torra utrymmen.
 • Wc-stol, tvättställ med blandare, termostatblandare till dusch med duschset, tvättbänk med blandare, diskbänk med blandare samt frostsäker väggvattenutkastare.
 • Bygglovs-, vvs- och ventialtionsritningar samt monteringsanvisningar.
 • Grundritning för normala grundförhållanden.
 • Ansökningshandlingar för byggnadslov.
 • Produktions- och boendekalkyler.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss inom kort.

  Ditt namn

  Din e-postadress

  Meddelande

  Jag godkänner att Allmogehus sparar mina uppgifter enligt deras integritetspolicy.